Accogliere il visitatore

concorso internazionale di architettura

scadenza 19/09/2007

the RIBA is delighted to announce the launch of a new open competition to design new visitor facilities for the Brockholes Wetland and Woodland Nature Reserve near Preston in Lancashire. The competition is open to architects and architect-led multi-disciplinary design teams and is being promoted by Lancashire Wildlife Trust in association with the North West Development Agency and The Forestry Commission. The project is also supported by the Tubney Charitable Trust.

It is hoped that Brockholes will become a nature conservation site of regional, national and international importance. The vision is to design a suite of visitor facilities for the Brockholes Nature Reserve that will inspire and encourage people to visit the site and engage with the natural world. In addition it is the intention that the facilities at Brockholes will signpost visitors to the range of landscape, recreation and biodiversity assets present in this part of England's Northwest. The project is being funded as part of the region's £59 million Newlands land regeneration scheme, Britain's largest ever environmental programme.

The visitor facilities will include a café, shop, gallery, education and meeting rooms. The suite also aspires to be a carbon neutral construction, drawing on local resources where possible. Entries will be judged anonymously in the first stage then the authors of the five preferred schemes will be invited to present them to the jury panel. A total prize fund of £11,000 is available for the jury panel to allocate as they see fit.

For further information on how to enter please contact
the RIBA Competitions Office on tel ++(0) 113 2341335
or visit www.architecture.com/competitions

 

Briefing paper [ www.architecture.com/competitions ]

The submission deadline is Wednesday 19 September 2007.

pubblicato in data: